Potravinářské práce

Obor vzdělání Potravinářské práce:     přehled zpracovaných DUM

Autor: Mágrová Ivana       e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Technologie                      Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">

    • Znaky výrobků jemného pečiva
    • Přehled výrobků jemného pečiva a jejich charakteristika
    • Suroviny
    • Suroviny
    • Vánočkové výrobky
    • Koláčové výrobky
    • Cukrářské pečivo vánoční
    • Cukrářské pečivo velikonoční
    • Restaurační moučníky vařené
    • Restaurační moučníky pečené
    • Restaurační moučníky ostatní
    • Listové těsto nekynuté
    • Listové těsto kynuté
    • Listové těsto náplně
    • Třené hmoty
    • Třené hmoty
    • Šlehané hmoty
    • Koblihy - příprava těsta, smažení
    • Koblihy - plnění
    • Ostatní výrobky

Autor: Ivana Mágrová    e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Technologie – pšeničné pečivo pro 2. ročník POP

    • Druhy výrobků
    • Druhy výrobků
    • Příprava a úprava surovin před zpracováním
    • Příprava a úprava surovin před zpracováním
    • Příprava a úprava surovin před zpracováním
    • Příprava a úprava surovin před zpracováním
    • Technologické výpočty, míchání surovin
    • Výroba a zrání pšeničného těsta
    • Výroba a zrání pšeničného těsta
    • Výroba a zrání pšeničného těsta
    • Výroba a zrání pšeničného těsta
    • Dohotovování výrobků
    • Dohotovování výrobků
    • Dohotovování výrobků
    • Druhy sucharů, suroviny
    • Suchary - technologický postup výroby
    • Slané výrobky - druhy, suroviny
    • Slané výrobky - technologický postup výroby
    • Slané výrobky - strojní zařízení
    • Strouhanka - suroviny, technologie výroby

Autor: Ivana Mágrová    e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Technologie – jemné pečivo pro 2. ročník POP

    • Znaky výrobků jemného pečiva
    • Přehled výrobků jemného pečiva a jejich charakteristika
    • Suroviny
    • Suroviny
    • Vánočkové výrobky
    • Koláčové výrobky
    • Cukrářské pečivo vánoční
    • Cukrářské pečivo velikonoční
    • Restaurační moučníky vařené
    • Restaurační moučníky pečené
    • Restaurační moučníky ostatní
    • Listové těsto nekynuté
    • Listové těsto kynuté
    • Listové těsto náplně
    • Třené hmoty
    • Třené hmoty
    • Šlehané hmoty
    • Koblihy - příprava těsta, smažení
    • Koblihy - plnění
    • Ostatní výrobky

Autor: Ivana Mágrová  e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Technologie – výroba chleba pro 2. ročník POP

    • Suroviny pro výrobu chleba:mouka – druhy, příprava
    • Voda- příprava, dávkování
    • Sůl - dávkování, příprava
    • Koření, další suroviny - příprava, dávkování
    • Druhy zákvasků
    • Postup přípravy
    • Postup přípravy
    • Postup při kontinuální výrobě
    • Zrání těsta - podmínky
    • Přetužování těsta
    • Ruční dělení a tvarování
    • Strojní dělení a tvarování
    • Druhy tvarovacích a dělících zařízení
    • Tvarovací linka - části
    • Kynárny - druhy, parametry
    • Průběh
    • Postup
    • Doba
    • Druhy pecí
    • Postup při vypékání

< Zpět