Kuchař-číšník

Obor vzdělání Kuchař-číšník:     přehled zpracovaných DUM

Autor: Ing. Janoušek Milan   e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Biologie I                            Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">

    • Biologie, vědecká disciplína
    • Biologie, význam
    • Ekologie, význam
    • Teorie vzniku života na Zemi
    • Vývoj života na zemi
    • Vlastnosti živých soustav
    • Rozmanitost organismů
    • Nebuněčné formy života na Zemi
    • Bakterie a sinice
    • Dědičnost organismů
    • Proměnlivost organizmů
    • Základy genetiky
    • Genetické zákony
    • Rostlinná říše, morfologie rostlin, kořeny
    • Rostlinná říše, morfologie rostlin, stonky a listy
    • Rostlinná říše, morfologie rostlin, květy a květenství
    • Rostlinná říše, morfologie rostlin, plody
    • Rostlinná říše, morfologie rostlin, využití v praxi
    • Rostlinná říše, fyziologie rostlin
    • Rostlinná říše, morfologie rostlin II

Autor: Ing. Janoušek Milan       e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Biologie II                         

    • Tkáně, orgány
    • Tkáně budovací
    • Trofické tkáně
    • Svalová tkáň
    • Nervová tkáň
    • Pohybová soustava
    • Trávicí soustava
    • Dýchací soustava
    • Oběhová soustava
    • Vylučovací soustava
    • Centrální nervová soustava
    • Pohlavní soustava
    • Kožní soustava
    • Žlázy s vnitřní sekrecí
    • Smyslové orgány
    • Základní ekologické pojmy
    • Abiotické podmínky života
    • Biotické podmínky života
    • Zdroje energie a látek na Zemi
    • Koloběh látek na Zemi

Autor: Ing. Milan Janoušek   e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Základy přírodních věd - I. ročník

    • Vztahy mezi populacemi
    • Ekosystém
    • Biosféra, globální ekosystém
    • Vliv člověka na biosféru
    • Vliv člověka na biosféru
    • Ohrožování životního prostředí, voda
    • Ohrožování životního prostředí, ovzduší
    • Ohrožování životního prostředí, půda
    • Ohrožování životního prostředí, odpady
    • Nepříznivé vlivy na člověka
    • Zdravý životní styl
    • Prevence a ochrana zdraví
    • Nebezpečné látky, kouření
    • Nebezpečné látky, alkohol
    • Nebezpečné látky, drogy
    • Ochrana ovzduší
    • Ochrana vod
    • Likvidace odpadů
    • Rekultivace
    • Chráněná území

Autor: Bc. Řeháková Jarmila     e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Stolničení I                       

    • Rozdělení slavnostních hostin
    • Rozpočet hostiny
    • Pracovní příkaz
    • Charakteristika banketů
    • Písemnosti – objednávka
    • Zasedací pořádek
    • Příprava slavnostní tabule
    • Výzdoba tabule, druhy
    • Banket – servis nápojů
    • Banket – servis pokrmů
    • Vyúčtování hostin
    • Rauty – charakteristika
    • Rauty – seznam jídel a nápojů
    • Rauty – přípravné práce
    • Rauty – příprava stolů
    • Rauty – obsluha
    • Recepce, gala recepce
    • Catering
    • Systémy a způsoby obsluhy
    • Práce po skončení provozu

Autor: Bc. Řeháková Jarmila     e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Stolničení II                      

    • Rozdělení inventáře
    • Malý stolní inventář
    • Dřevěný inventář
    • Textilní inventář
    • Skleněný inventář
    • Porcelánový inventář
    • Kovový inventář
    • Inventář z plastických hmot
    • Pomocný inventář
    • Zařízení na úseku obsluhy
    • Pracovní oděv a pomůcky
    • Příprava pracoviště a údržba
    • Práce po skončení provozu
    • Základní pravidla obsluhy
    • Technika nošení inventáře
    • Technika sklízení inventáře
    • Restaurační a kavárenský způsob obsluhy
    • Barový a slavnostní způsob obsluhy
    • Rajonový, skupinový a systém vrchního číšníka
    • Francouzský, kavárenský a ostatní systémy obsluhy

Autor: Bc. Jarmila Řeháková    e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Stolničení - Kavárny a vinárny pro 2. ročníky SOŠ

    • Kavárny
    • Kavárenský jídelní lístek
    • Kavárenský nápojový lístek
    • Kavárenský způsob obsluhy
    • Druhy káv
    • Speciální druhy káv
    • Příprava pracoviště v kavárnách
    • Sklízení inventář, vyúčtování tržeb
    • Kavárenská herna
    • Přístroje na přípravu kávy
    • Vinárny
    • Vinárenský jídelní lístek
    • Vinárenský nápojový lístek
    • Vinárenský způsob obsluhy
    • Vinný lístek
    • Příprava pracoviště
    • Sommelier
    • Vinařské oblasti
    • Nabídka a servis vín
    • Harmonie jídla a vína

Autor: Bc. Jarmila Řeháková    e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.">Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Stolničení – Obsluha a menu  pro 2. ročníky SOŠ

    • Servis snídaní
    • Servis přesnídávek a svačin
    • Obědy 1
    • Obědy 2
    • Večeře
    • Sestavování menu 1
    • Sestavování menu 2
    • Kombinace pokrmů a nápojů
    • Požadavky hostů
    • Sestavování menu
    • Složitá obsluha - snídaně
    • Přesnídávky a svačiny
    • Obědy 1
    • Obědy 2
    • Obědy 3
    • Obědy 4
    • Obědy 5
    • Dezerty 1
    • Dezerty 2

Autor: Mágrová Ivana        e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Technologie                     

    • Studená kuchyně – základní výrobky I
    • Studená kuchyně – základní výrobky II
    • Studené předkrmy
    • Studené pokrmy I
    • Studené pokrmy II
    • Složité výrobky
    • Slavnostní mísy
    • Evropské kuchyně I
    • Evropské kuchyně II
    • Asijské kuchyně
    • Americká kuchyně
    • Tichomoří a Afrika
    • Krajové pokrmy I
    • Krajové pokrmy II
    • Náplně a polevy
    • Jednoduché moučníky I
    • Jednoduché moučníky II
    • Složité moučníky
    • Ovocné saláty
    • Studené a teplé nápoje

Autor: Ivana Mágrová    e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Technologie II - Technické vybavení kuchyní pro 1. ročník KČ

    • Pomůcky na udržování hygieny, bezpečnost při manipulace
    • Základní rozdělení výrobního střediska
    • Základní vybavení ve výrobním středisku I
    • Základní vybavení ve výrobním středisku II
    • Druhy skladů, zásady při skladování
    • Technické vybavení skladů
    • Stroje na zpracování masa
    • Stroje na zpracování těsta
    • Stroje universální kuchyňské stroje
    • Stroje na zpracování ovoce a zeleniny
    • Energie: druhy, využití
    • Spotřebiče na pečení - grily, konvektomaty, pece
    • Spotřebiče na smažení pokrmů
    • Elektrické spotřebiče na přípravu nápojů
    • Zařízení k uchování pokrmů při výdeji
    • Zařízení na ohřev inventáře
    • Zařízení na převoz pokrmů
    • Základní principy a způsoby chlazení
    • Chlazení - druhy zařízení
    • Mrazení - druhy zařízení

< Zpět