65-012-E Výpomoc při obsluze hostů

POŽADOVANÁ ODBORNÁ ZPŮSOBILOST:

(Požadavky jsou stanoveny Kvalifikačním standardem)

  • Příprava teplých nápojů
  • Ošetřování a skladování nápojů
  • Nakládání s inventářem
  • Skladování potravinářských surovin
  • Výpomoc při podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou
  • Obsluha technologických zařízení v provozu
  • Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

ZKOUŠKA

Koná se před autorizovaným zástupce autorizované právnické osoby (školy). Doba přípravy na zkoušku je 10 až 20 minut. Celková doba trvání vlastní zkoušky (bez času na přestávky a na přípravu) je 1,5 až 2 hodin (hodinou se rozumí 60 minut). Zkouška může být rozdělena do více dnů.

Uchazeč musí předložit před zkouškou platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.


CENA ZA ZKOUŠKU

Výše úhrady za zkoušku je s DPH 2 420 Kč (bez DPH 2000 Kč + 21% 420 Kč).


Po úspěšném složení zkoušky získá absolvent Osvědčení o profesní kvalifikaci.


Úplnou kvalifikaci lze získat složením těchto profesních kvalifikací:

65-005-E Výpomoc při přípravě pokrmů; 65-014-E Práce v ubytovacím zařízení;

65-015-E Úklidové práce v ubytovacím zařízení - pokojská


Po získání úplné kvalifikace může absolvent složit závěrečnou zkoušku z oboru vzdělání Pomocný pracovník v pohostinství a získat výuční list. Tato zkouška se nehradí.


Více informací lze získat na:
http://www.narodni-kvalifikace.cz/kvalifikace-19-Vypomoc_pri_obsluze_hostu



Přihláška ke zkoušce

< Zpět